dissabte, 25 de maig del 2013

Vídeo aclaridor, molt interessant!

Aquí us deixem un vídeo que dura 25 minuts, en el qual una mestra d'una escola Waldorf de Valladolid, ens explica amb les seves paraules, en què consisteix aquesta pedagogia.

En primer lloc, ens explica que el nom de Waldorf prové d'Alemanya, on es fa formar la primera escola l'any 1919 a Stuttgart. Des de llavors s'ha estès per tot el món, arribant també a Espanya, on està avalat per la UNESCO.

La mestra defineix aquest mètode com una educació que té en compte a l'ésser humà com a un ser complet, no com alguna cosa intel·lectual, sinó que procura desenvolupar la seva part emocional i artistica. "El ser hum
ano va más allá que una cabeza".
La mestra ens parla també de les diferències que ofereix l'escola Waldorf en contraposició amb l'escola normal:

  • El nen té la possibilitat i l'espai necesaris per a desenvolupar-se, les aules es distribueixen àmpliament, no hi ha joc per racons sinó que és joc lliure, ja que creuen que és la base.
  • El nen aprèn fins als set anys, a través de la imitació, per tant si tenim educadors amb actituds dignes de ser imitades, farem que el nen tingui ganes d'aprendre. El mestre no ha de imposar el treball.
  • El cant és molt més present que en les escoles ordinals.

En un moment de l'entrevista, un dels presentadors li pregunta si els nens surten preparats i com és la seva entrada a la primària o a la secundària. Ella respon que ja hi ha moltes generacions de nens Waldorf corrent pel món, i que són el clar exemple de ben preparats. Afirma que surten amb una major llibertat a l'hora d'escollir i un major criteri propi. Recolza aquest argument amb una dada; el 80% del currículum finlandès, està basat en la pedagogia Waldorf. Tenint en compte que el sistema educatiu finlandès és el millor del món, això és un gran punt positiu per ells.

Confia en que quan els nens/es arriben  primària o secundària s'adapten correctament ja que ens els seus primers 7 anys de vida s'ha cuidat la seva infància, ha tingut bons models de referència i ha pogut jugar lliurement, això fa que vagin emocionalment molt més preparats.

Aquest és només un petit resum de l'entrevista, el vídeo és més complet.

Esperem que us sigui de bon ús!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada